Wat is The Silent Centre?

The Silent Centre is een vertaling van het stille midden. Dit is een plek van stilte die in iedereen aanwezig is. Vanuit het stille midden kun je je op een krachtige manier beter verbinden met jezelf en je omgeving.

The Silent Centre is een krachtige transitieplek. Vanuit hier kun je innerlijke veranderingen inzetten, een reis starten of geïnspireerde actie aangaan. Met dit herstelde, hervonden contact ga je de wereld opnieuw aanschouwen en beleven en kun je verbinding maken met je meest zuivere beweging.

The Silent Centre helpt mensen zichzelf op een dieper niveau te leren kennen en begrijpen. Hierdoor transformeert niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn omgeving.

Wat doet The Silent Centre?

The Silent Centre helpt jou het contact met jouw stille midden te versterken en herstellen.

We bieden zoveel individuele, als groepstrajecten in weekenden en weken. De zogeheten Experiences en Expeditions. Hier kun je in het drukke leven een plek vinden om op te laden en tot jezelf te komen.

We bieden unieke combinaties van stilte, natuur, meditatie en coachings- en trainingstools die samen gaan met rituelen.

Wie zijn we?

Katja Vermeulen is de oprichter van The Silent Centre en is verantwoordelijk voor het grootste deel van de programma’s, zowel inhoudelijk als in de rol van trainer, facilitator en groepsleider.

Sinds 2008 zet Katja weken en weekenden neer in Nederland en het buitenland om mensen te herinneren aan stilte en liefde.

Het inzetten van creativiteit en haar innerlijke gaves zijn de belangrijkste bron van zelfontwikkeling in haar leven, naast haar professionele ontwikkelingspad. Katja heeft twee HBO-opleidingen afgerond en voltooide een Master in Arts.

Binnen The Silent Centre past zij alle inzichten uit familie- en organisatieopstellingen, meditatie- en performance-opleidingen toe. Dankzij deze brede achtergrond heeft zij een rijk palet om haar aanpak aan te passen aan wat de specifieke situatie vraagt.

In de weken of weekenden werken creëren we per programma een team dat aansluit op het thema of de specifieke groep.

 

The Silent Centre werkt samen met o.a.:

Jaap Duin (Elements Expeditions), Lieke van de Berg (Yamarei), Nisa van Oostveen (Zweethut), Geert Graveland, Simone van den Heuvel, lokale sjamanen, natuurgidsen en plaatselijke facilitators op locaties als Spanje (Ibiza, Barcelona), Schotland en Albanië. Waar nodig aangevuld met ademcoaches of trainers met specifieke skills die in het programma of de ontwikkeling van de groep passen.

De natuur en de stroom van het leven zijn gang laten gaan en er in durven bewegen ook als het in eerste instantie je uit je comfort zone brengt, geven mij zulke mooie momenten waarin ik volledig aanwezig ben met de elementen (Katja Vermeulen)