Wat is The Silent Centre?

The Silent Centre is een vertaling van het stille midden. Dit is een plek van stilte die in iedereen aanwezig is. Vanuit het stille midden kun je je op een krachtige manier verbinden met jezelf en je omgeving. Daarmee is het een krachtige transitieplek. Vanuit hier kun je een innerlijke groei of verandering inzetten.

Wat doet The Silent Centre?

The Silent Centre helpt mensen via coachingstrajecten, retreats en maatwerk zichzelf op een dieper niveau te leren kennen en begrijpen. Dit doen we via individuele coaching in een van onze praktijkruimtes of online.

Daarnaast bieden we groepstrajecten in weekenden en weken waarin we jou een plek geven om tot je zelf te komen en op te laden. We leveren unieke combinaties van stilte, natuur, meditatie en coachings- en trainingstools die samen kunnen gaan met rituelen.

 

The Silent Centre organiseert in 2021 verschillende weken, midweken en verschillende weekenden om mensen zichzelf op een dieper niveau te leren kennen en begrijpen.  

Een transformerende Friesland week, een verstillende midweek op de Hoorneboegse Hei en 3 krachtige weekenden aan de Waal.

Daarnaast geef ik verschillende unplugged Element Expedities hierin werk ik alleen met vrouwen, mijn compagnon Jaap Duin geeft alle mannen expedities.

Vorig jaar hebben we in alle locaties ( # 1.5 m) proof retreats gedraaid. De invulling van het programma beweegt zo goed mogelijk mee met de Covid regelgeving

 

A: The Silent Centre week van 2 t/m 8 April 2021 in Friesland (Bekhof 3).

B:The Silent Centre midweek van 23 t/m 27 augustus op de Hilversumse hei (De Hoorneboeg 5).

C: The Silent Centre heeft 3 weekenden aan de Waal (Waakdijk 15) op 28, 29, 30 mei 2021 & 24, 25, 26 september 2021 & 27, 28, 29 november 2021

D: The Silent Centre Online weekend (lekker in je eigen huis)

E: Elements Expeditions 6 daagse unplugged naar Schotland Mei 2021 & Albanie Juni 2021

F: Elements Expeditions 3 daagse unplugged op Texel (Zuid Haffel 12) op 21,22,23 mei 2021 & 9,10,11 juli 2021 & 1,2,3 oktober 2021

Wie zijn we?

Katja Vermeulen is de oprichter van The Silent Centre en is verantwoordelijk voor het grootste deel van de programma’s. Sinds 2008 zet Katja weken en weekenden neer in binnen en buitenland om mensen te herinneren aan stilte en liefde.

Het inzetten van creativiteit en haar innerlijke gaves zijn de belangrijkste bron van zelfontwikkeling in haar leven, naast haar professionele ontwikkelingspad. Katja heeft twee HBO-opleidingen afgerond en een voltooide Master in Arts.

Binnen The Silent Centre past zij alle inzichten uit familie- en organisatieopstellingen, meditatie- en performance-opleidingen toe. Dankzij deze brede achtergrond heeft zij een rijk palet om haar aanpak aan te passen aan wat de specifieke situatie vraagt. In de weken of weekenden werken we per programma met een team dat aansluit op het thema of de specifieke groep.

 

The Silent Centre werkt samen met o.a.:

Jaap Duin (Elements Expeditions), Lieke van de Berg (Yamarei), Nisa van Oostveen (Zweethut), Simone van den Heuvel, lokale sjamanen, natuurgidsen en plaatselijke facilitators op locaties als Spanje (Ibiza, Barcelona), Schotland en Albanië. Waar nodig aangevuld met ademcoaches of trainers met specifieke skills die in het programma of de ontwikkeling van de groep passen.

De natuur en de stroom van het leven zijn gang laten gaan en er in durven bewegen ook als het in eerste instantie je uit je comfort zone brengt, geven mij zulke mooie momenten waarin ik volledig aanwezig ben met de elementen (Katja Vermeulen)